Foråret er over skibet

Info: Klik på billedet hvis du vil se det i oprindelig størrelse.

Foråret er så småt på vej, der arbejdes på højtryk for at gøre skibet klar til den første sejltur primo maj. En fast skare af skibets stambesætning har gennem hele vinteren arbejdet målrettet på at gøre skibet klar.

Der har været flere store opgaver som stadig er under vejs, vigtigst af alle er at få skibet tæt, sidste års sejlads var ved nogle lejligeder som at sejle i et hyttefad, der var lige så vådt i køjen som på dækket, det kan vi ikke byde vores besætning og kunder. Dækket er blevet skrabt ren for gammelt fernis/B3 med tørrelse, som over årene har dannet et godt lag på dækket, to af dæksplankerne var i så dårlig stand at det må udskiftes. At slå et helt dæk er en stor mundfuld men det skulle gøres, derfor har det også haft højeste prioritet. Holdet på dækket er sammen med sjakbajs Asger, Britta og Svend N, som får øvrigt fortæller at blå mærker på håndryggen efter slag med kølle, gør ondt i starten, sjakket har på det sidste fået hjælp af Jack Plum. For at blive færdig har vi har været nød til at indkalde ekspertise helt fra Skagen, Lars og Jesper som begge er skibstømmer hjælper os med at gøre dække færdig.

Maling af skibet er også en stor opgave, vores hidtil grønne farve skal udskiftetes med en grå farve, et særligt ønske fra Skibsbevaringsfonden, det er lidt mærkelig at se skibet gråt hvor der før var grønt, der bliver skiftet så meget som vi kan nå, men der vil stadig være grønt at finde et stykke tid endnu, det skal malersjakket nok få bugt med, sjakket består i øjeblikket af Britta som efter dårlig skulder og arm er hoppet på maling sammen med Walther, Torben og Benny.

En vigtig post er selvfølgelig den smule mad vi en gang imellem skal have og her træder Britta og Torben til med frokost og Villy har som regel et franskbrød med til formiddags kaffen.

Maskinrummet er også en stor opgave, selv om der ikke er lavet om på selve rummet så er der alligevel mange ting som har ændret sig med det nye dækshus, de fleste rørføringer er på en eller anden måde berørt fordi der nu er et skyligth samt en ny nedgangen, Henning og Villy er i den grad hjælpemotor i maskinrummet.

Agterlukaf som bliver det nye navigations-rum er væsentligt mindre en det vi hidtil har været vandt til, rummet er rykket lidt agterover i forhold til det gamle, køjer er opsat igen, skottet ind til maskinen er igen helt, Jørgen N. har gjort et godt stykke arbejde med træet. Der er ikke mere ståhøjde og der skal siddes ned når der navigeres. De nye forhold har gjort at vi endnu en gang er nød til at ændre vores El-instalationer, det er et arbejde hvor tungen skal holdes lige i munden, alt skal virke perfekt da det jo er skibet nervecenter under sejlads. Laurits prøver på bedste evne at gøre alle skipper tilfreds med placering af instumenter m.m. bl.a. bliver lys i agterlukaf de nye LED lys som bruger meget lidt strøm, over tid er det meningen at alt lys skal skiftes til LED, det vil bringe forbruget ned med ca. 70% hvilke har en væsentlig indflydelse når skibet ikke har strøm fra land.

Efter en snak med Skibstilsynet viser det sig at vi ikke kan få synet skibet før i juni måned, det er en lille smule uheldigt da skibet står på land nu og derfor bliver nød til at hale skibet op endnu en gang til juni, det årlige sikkerhedssyn bliver således også først i juni.

Vi er ikke færdig med skibet endnu og der er stadig langt til skibet er sejlklar, ikke desto mindre skal skibet være klar til den første sejlads 5. maj hvor skibet skal til OSLO sammen med Torndeksiold for at være en del af VISIT DANMARKS markedsføring i Norge. Bestyrelsen håber at mange af skibets venner vil give en hånd med for at gøre skibet klar. Der vil blive indkaldt fra bestyrelsen.
Comments are Closed