Klargøring af skibet.

Efter et langt ophold på Strandby Værft og Bedding er skibet nu tilbage i Frederikshavn hvor vi er gået i gang med at rigge hende til sejlads.

efter ankomst til Frederikshavn var den første opgave at få masterne på igen, en opgav Frederikshavn Havn har lovet at hjælpe med, det holdt de og da først masterne kom på igen begyndte hun at ligne et rigtigt skib igen. En vigtig opgave er at få materne til at stå rigtigt i forhold til hvordan skibet ligger på vandet, skal de stå lidt fremad eller bagud eller lige op og ned, der er mange meninger og mange erfaringer, vi mener nu at have sat masterne rigtigt godt, de står flot, vant og stag er sat.

En stor del af påsken gik for de fleste af os med tilrigningen men der er selvfølgelig mange flere gøermål, alle knoklede på da vi havde den første sejlads med Tordenskiold til Oslo, Norge den 5 maj.

Søfartsstyrelsen havde gjort krav om forsyn før de ville give en disp. til at sejle til Norge, skibet har været på land i lang tid og vi har lavet store forandringer så deres krav er rimelige. Trods en stor indsats fra alle blev det til slut besluttet at vi ikke var klar til at sejle til Norge, vi vil ikke løbe den store risiko at skulle sejle til Norge med et uprøvet skib, som er gjort klar i sidste øjeblik, det vil stride imod vores beslutning om at have en højt sikkerhed.

Vores Instument hjælp, Johnny har været ombord for at få vores Furuno Netværk til at spille sammen så Radar, Plotter, Ekkolod og Komas er som een enhed. Tom Sørensen har retableret vores brandsluknings udstyr, ProFire så maskinrummet er sikret på behørig vis.

Som noget nyt er lys i agterlukaf og maskinrum udskiftet med LED-lys, en ny lustype som bruger MEGET lidt strøm, alle er tilfreds med det nye lys, øvrige lyskilder i skibet vil blive skiftet ud i takt med at vores økonomi kan bære det.

I skrivende stund er skibet sejlklar med det lovpligtige udstyr men vi mangler stadig at finpudse og trimme skibet efter det lange ophold i Strandby.

Mandags sejladserne starter op igen om kort tid når alt er helt i orden, der vil komme besked her på hjemmesiden, kik under fanen “Medlemmer” – “Foreningskalender” her vil alle sejladser blive lagt ind under.
Comments are Closed