Limfjordsrapport 2014

Søndag den 7. september kl. 13 sætter W. Klitgaard, med Benny Frænde Jensen (Ålbækkeren) som skipper, ud fra Frederikshavn med kurs mod Aalborg, for at deltage i Limfjorden rundt 2014.

Løgstør brddingMed ombord var: Niels Kold, Benny Christensen, Asger Møller Nielsen, Villy Skov, Henning Nielsen, Henning Rasmussen, Roland Brunhøj, Walter Hansen og Erik Nyholm

Efter en frisk sejlads for motor, ankom vi til broerne i Aalborg umiddelbart før de lukkede for dagens gennemsejlinger kl. 20.00 og gik i havn i Skudehavnen. For at sikre besætningens helbred under turen videre, havde ”rederen” ved ankomsten gjort klar med Dirty Martini og –  9%. dåseøl!!
Herefter diskede Roland op med lækker skipperlabskovs og efterfølgende var der hyggeligt samvær.

WK_01Inden morgenmad og afgang tilsluttede Willy Kristiansen sig turen mandag morgen. Turen fortsatte herefter vestpå i fjorden og efter passage af Aggersundbroen lagde vi til i Løgstør, hvor Klitgaard plejer at ligge. Efter indkøb af 4 nye termokander og lidt kiggen rundt på havnen, var der tid til afslapning mm.
Der var også tid til at forberede ammunition til den lånte kanon, og selvfølgeligt skulle det straks afprøves. På dækket blev der gjort klar til affyring – Willy råbte med kraftig røst ud i blæsten ”Giv agt Der skydes”.
Men – der kom kun et meget spagt knald fra tændsatsen og papirladningen blæste ca. 3 meter ud over lønningen. Det var ikke en affyring der skulle gentages før en ny forsegling af patronerne var udviklet.
Aftensmaden blev indtaget i det store telt og bestod af – skipperlabskovs. Heldigt at vi dagen før havde nydt Rolands skipperlabskovs, så vi vidste hvor godt det kunne have smagt. På grund af regn og blæst var havnen snart tom for besøgende og vi gik ombord og havde en munter aften med fællessang til Bennys og Villys musikledsagelse.

Med topsejl & fishermannTirsdag: Kapsejladsen startede i frisk vind og efter en behagelig sejlads med store, mesan, fog og klyver ankom vi til Thisted. Vi kom ind på en 6. plads ud af de 8 deltagere i vores klasse.

Thisted: Mad: flæskesteg m. salat ved sejlklubbens lokaler, Limfjordsporter på Harmonien

Onsdag: Sejlads startet efter Vildsundbroen: topsejl på stormast og Fisherman (”dødsannoncen”) op – det gik rigtigt godt og vi var nok lidt hovmodige, indtil en kofilnagle på bovsprydet knækkede. Villy og ikke mindst Benny C. brændte fingrene temmelig meget på udhalerlinen. Fisherman ned og klyver og fog op. Kom igen ind på en 6. plads.

Endelig i HavnStruer: Walter afmønstrer og hans kone sørgede for nye forsyninger. – Efter en tur rundt på havnen og en øl på ”Kommandobroen” blev vi beværtet med lækker biksemad.

Kapsejladsen torsdag blev aflyst pga. manglende vind. Så vi drog hurtigt afsted, og efter salutskud (med ny blanding af mel og sukker) under Sallingsundbroen, kom vi som en af de første i havn i Nykøbing Mors og manøvrerede ind på plads inderst i bassinet. Der var igen mange mennesker på kajen der beundrede de flotte skibe. Vi hyggede os igen på agterdækket og nok engang blev det til musik og sang på agterdækket, men – ingen applaus. Om aftenen var der mad og fest i det store telt på kajen.

Næste morgen var diset og meget stille – og sådan var vejret også.

Skipper med 1. præmieKapsejladsen fredag startede fint. Vi fik sat sejl og lå tæt ved luv mærke med fishermannen sat, da starten gik. – Der var dog nogen snak om det kunne betale sig at sætte forsejlet, når det nu skulle ned igen. Vi lå som en af de første både i vores klasse og det lykkedes at holde mærket op, så vi i modsætning til de andre undgik at vende. Herefter døde vinden helt og det lignede det døde hav. I hvert fald drev 3 døde sæler forbi os. Efterhånden lå hele feltet stille og det var på tale at aflyse sejladsen, men det endte med ”en flydende mållinje”, og det var rart at høre og se da mållinjen passerede Klitgaard, som første skib i klassen. Herefter gik det hastigt tilbage og ind gennem Fursund til Fur.

Fur: Klitgaard blev fortøjes inderst i havnen, ikke langt fra ”Skuret”. I teltet på kajen fik vi Kyllingebryst og herefter var der præmieoverrækkelse. Det var en fornøjelse at se Skipper Benny gå sejrsgang op efter præmien for etapesejren. (6 specielle Fur øl)

Lørdag: Fin start med alle sejl sat. I begyndelsen så det rigtigt godt ud, men lidt efter lidt blev vi overhalet af flere og flere både og endte nok engang på en 6. plads.

WK_02Skive: I fint vejr anløb vi Skive havn og blev budt velkommen med musik og sang. Planen var at vi skulle begynde hjemturen kl. 20.00, men præmieoverrækkelsen trak noget ud. Klitgaard endte på en 5. plads sammenlagt, så der var ingen præmie til os. Uddelingen af maden medførte en lang kø, så vi spiste i hast og sejlede 20.15 for motor mod Løgstør. En fin sejlads med stjerneklar himmel og morild i havet.

Søndag morgen gik turen videre gennem de 3 broer ud af Limfjorden, og efter en frisk sejlads ankom vi til pier 2 kl. 16.45. Hurtigt var alle mand fra borde,- nok lidt trætte efter en fantastisk uge på Limfjorden. En tur hvor der havde været en rigtig god stemning, med gode drillerier, ikke mindst mellem kokkene.
Det er fantastisk hvad de to kunne diske op med: dejligt morgenbord, friskbagte boller, sandwich og smørrebrød, forskellige små retter ved havneanløb, ja vi sultede ikke. Kokkene udtænkte dog også store planer for udvidelse af kabyssen med bl.a. inddragelse af mandskabslukafet!!
Niels, der også stod for ”medicinskabet” sørgede- ved flere ”stuegange”- for at helbredet og væskebalancen blev holdt vedlige turen igennem.

Mandag blev der ryddet op og gjort rent, så W. Klitgaard nu ligner sig selv igen.

Tak til alle for en god tur.

Erik Nyholm

 
Comments are Closed