Limfjorden Rundt

kort_m_ruteLimfjorden Rundt 2016

W. Klitgaard deltog også i 2016 i den traditionsrige sejlads Limfjorden Rundt. I Frederikshavn var der stor spænding, om man var nødsaget til at melde afbud.  Jernbanebroen over Limfjorden var lukket, og kunne derfor ikke passeres. En tur rundt om Grenen var ikke realistisk. Lukningen skyldtes en opstået skævhed i lukkemekanismen. Man mener kimen til den opstående skævhed blev lagt ved påsejlingen 28. marts 2012. Daglig slid havde efterfølgende bevirket, at der var opstået en skævhed i lukkemekanismen.  Først lørdag den 10. september 2016 modtog W. Klitgaard besked om, at Jernbanebroen over Limfjorden ville være åben søndag nat.

Søndag den 11. september 2016 klokken 13.00 afsejlede skibet fra Frederikshavn med kurs mod Aalborg. Der var 14 mand ombord, hvoraf 3 passagerer afmønstrede i Aalborg. De resterende 11, med en gennemsnitsalder på 70 år, gennemførte turen. Ved ankomst til Aalborg var skibet i venteposition indtil Jernbanebroen blev åbnet klokken 20.00. W. Klitgaard sejlede straks igennem, og fortøjede efterfølgende i Skudehavnen i Aalborg.

Mandag morgen 12. september afgik skibet fra Aalborg klokken 7.30 med kurs mod Løgstør. Ankom til Løgstør kl. 11.30.  Fortøjede langs kajen udenfor Løgstør Havn overfor Beddingen. Hyggelig frokost blev indtaget på kajen. Aftensmaden blev serveret på Restaurant Kulgården i Løgstør, tæt på havnen.

Tirsdag den 13. september 2016 var der start på den officielle sejlads klokken 10.00. Skibet afgik fra Løgstør Bredning mod Feggesund. Der var svag vind, 4 meter pr. sekund. 56 skibe deltog, grupperet i 8 klasser. W. Klitgaard deltog i klassen 25 – 45 brt., hvor der var 10 skibe. Ankomst til Feggesund klokken 13.00 på en ærefuld 9. plads. Skibet fortsatte for motor og sejl til Thisted. Ankomst lidt før klokken 16.00. Efter fortøjning og personlig soignering, aflagdes besøg på øl-stuen ”Harmonien”. Her blev den lokale øl, Limfjords Porter, som brygges på Thisted Bryghus, indtaget. Forinden besøget havde besætningen, ved telefonisk henvendelse, sikret sig, at der var tilstrækkeligt lager af den populære øl. Det er tidligere sket, at øl-stuen har måttet melde udsolgt. Også 2016 årgangen var af fineste kvalitet.

Om aftenen var der fællesspisning i Sejlklubbens Bådehal. Som sædvanligt bestod menuen af helstegt pattegris med diverse salater og flutes.

Onsdag den 14. september 2016 afgang mod Vildsund Bredning, hvorfra der var start klokken 10.00. Stadig 11 mand ombord. Dagens sejlads gik gennem Vildsund broen med kurs mod Struer. Meget ringe vind. Som følge af den manglende vind blev mållinjen fremrykket til tæt på Visby Bredning. Herefter sejlede man for motorkraft til Kås Bredning. Sejladsen blev genoptaget fra Kås Bredning mod Struer. Stadig ringe vind. Ankomst til Struer ca. klokken 16.00, hvor W. Klitgaard opnåede en 8. plads. Skibet fortøjedes i Struer Havn med efterfølgende soignering i Sejlklubbens badefaciliteter. Nu var der tid for at besøge øl-stuen ”Kommandobroen”, hvor den lokale øl, Høker Bajer, blev indtaget. Høker Bajer fremstilles på bryggeriet Hancock i Skive. Aftensmaden var fællesspisning i stor maritim hal.

Torsdag den 15. september 2016 blev sejladsen fra Struer til Nykøbing Mors aflyst på grund af ringe vind. Den vind der var, var oven i købet modvind. Som følge af at W. Klitgaards skipper skulle til Sverige, med afrejse fra Frederikshavn fredag morgen, afgik skibet fra Struer klokken 8.30. W. Klitgaard deltog derfor ikke i de sidste 2 sejladser. Kursen blev sat mod Aalborg. Der blev sejlet gennem Aggersundbroen ved middagstid, og ankomst til Aalborg ved 16-tiden. Der blev lagt til kaj i Skudehavnen i Aalborg. Skibet skulle nu blive liggende til søndag aften klokken 20.00. Ved ankomsten til Aalborg blev besætningen afhentet af familie og venner. Dog blev der 2 tilbage, som holdt vagt på skibet. De 2 vagter blev løbende afløst.

Søndag den 18. september 2016 ankom ny skipper og motormand. Sammen med de 2 sidste vagter blev skibet sejlet til Frederikshavn. Straks da Jernbanebroen blev åbnet klokken 20.00, sejlede W. Klitgaard igennem. Ankomst til Frederikshavn klokken 01.45 natten til mandag.

Ved en efterfølgende evaluering blev det gode kammeratskab og den afslappede omgangstone lovprist. Et virkelig godt team, hvor alderspræsidenten var 90 år og ”Benjamin” 63 år. Sejladsen blev gennemført uden det mindste uheld.

Benny Christensen og Villy Skov
Comments are Closed